×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video – Griekse prinses Theodora blijft acteren

  Dochter ex-koning geeft interview aan PBS

  Video – Griekse prinses Theodora blijft acteren

  De Griekse prinses Theodora ziet voor zichzelf geen andere toekomst dan als actrice. "Ik ga door met acteren, dat is alles voor mij", zei de 32-jarige dochter van koning Constantijn en koningin Anne-Marie in een openhartig interview voor de Amerikaanse publieke zender PBS.


  De prinses, die voor haar beroep de naam Theodora Greece gebruikt, had onder meer een rol in de soapserie The Bold and The Beautiful, maar is inmiddels ook in een aantal kleinere films gespeeld. "Acteren doe ik van jongsaf aan. Ik was als kind enorm verlegen, maar als ik acteerde kon ik in de huid van iemand anders kruipen en me daarachter verschuilen", vertelde Theodora.

  Van haar ouders kreeg ze steun voor haar opmerkelijke beroepskeuze, maar ook de verdere familie is enthousiast. "Laatst kreeg ik een telefoontje van mijn tante Sofia. Die had mijn naam gezien op de aftiteling van een film", zei ze over de Spaanse koningin, de oudere zus van koning Constantijn.

  Liefdadigheid

  Theodora, die sinds enkele jaren in Los Angeles woont en werkt, wil zich behalve met acteren bezighouden met liefdadigheid. Zo steunt ze stichting van haar vader die met name in thuisland Griekenland hulp biedt tijdens de economische crisis. De opvang van vluchtelingen noemde Theodora voor Griekenland het grootste probleem.

  Theodora is in 1983 in Londen geboren, waar haar ouders in ballingschap woonden nadat Constantijn in 1967 vergeefs een poging had gedaan het militaire bewind in Griekenland omver te werpen. De Grieken maakten in 1974 na een referendum een einde aan de monarchie. "Op straat zeggen mensen vaak tegen mijn vader: 'ik heb tegen u gestemd, maar wat fijn om u te ontmoeten'."

  2 maart 2016 - 15:44