Naamloos

Verjaardagsbezoek van koning voor Thaise koningin

Vandaag is de Thaise koningin Suthida jarig en ze viert dit toch nog samen met haar man, koning Vajiralongkorn. Suthida woont in Zwitserland, terwijl Vajiralongkorn in een hotel verblijft in Duitsland. Uit het vluchtschema van één van de koninklijke vliegtuigen die in Duitsland zijn gestationeerd is te zien dat dinsdagavond de koninklijke Boeing 737 van het vliegveld van München nar Zürich vloog.

Vajiralongkorn verblijft het grootste gedeelte van het jaar in Garmisch-Partenkirchen en vliegt alleen bij bijzondere gebeurtenissen of voor plechtigheden naar Thailand. Suthida was jarenlang de favoriete vriendin van de koning. Vorig jaar mei trouwde hij met haar, enkele dagen voor zijn kroning. Het was het vierde huwelijk van Vajiralongkorn. De twee wonen echter niet meer samen en Vajiralongkorn zou met een dozijn aan minaressen in zijn hotel verblijven.

De 42e verjaardag van Suthida is in Thailand een nationale feestdag. In alle provincies werden ceremonies gehouden en vrijwilligersactiviteiten georganiseerd. Voor veel officials is het een verplichting om de plechtigheden bij te wonen.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen