×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vajiralongkorn nieuwe koning van Thailand

  Vajiralongkorn nieuwe koning van Thailand

  De Thaise kroonprins Maha Vajiralogkorn is donderdag formeel tot koning uitgeroepen. De voorzitter van het Thaise parlement heeft Vajiralogkorn uitgenodigd het koningschap te aanvaarden en met de acceptatie is de troonsbestijging een feit, melden Thaise media.


  De 64-jarige nieuwe vorst ofwel Rama X volgt zijn vader Bhumibol Adulyadej op, die half oktober op 88-jarige leeftijd overleed. Hij is de tiende koning van de Chakri-dynastie die in 1782 werd gesticht.

  De formele kroning van Vajiralogkorn volgt pas eind volgend jaar, in een ceremonie met rituelen uit het boeddhisme en het brahmanisme. Dan krijgt hij onder meer een paraplu met negen baleinen, symbool van de koninklijke macht. Daarnaast is er een rituele wassing en krijgt de koning water van achttien verschillende plekken in Thailand.

  1 december 2016 - 16:55