×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vajiralongkorn is niet geliefd

  Vajiralongkorn is niet geliefd

  Kroonprins Vajiralongkorn (64) moet zijn donderdag overleden vader koning Bhumibol opvolgen als Rama X, de nieuwe koning van Thailand. Vajiralongkorn is de enige zoon van het Thaise koningspaar.


  De nieuwe koning is niet geliefd, zo ver dat in Thailand valt te peilen omdat alle uitspraken over de koninklijke familie vallen onder de ultrastrenge 'lèse majesté'-wet. Kritische opmerkingen kunnen vijftien jaar celstraf opleveren wegens majesteitsschennis.

  Vajiralongkorn leidde altijd een nogal losbandig leven en werd ook door zijn ouders meermalen tot de orde geroepen. Vajiralongkorn heeft echter, zo menen waarnemers, de steun van de militaire junta die twee jaar geleden de macht greep, mede om alle touwtjes in handen te hebben op het moment van overlijden van koning Bhumibol.

  Ter voorbereiding op zijn koningschap ontdeed Vajiralongkorn zich twee jaar geleden van zijn derde vrouw, bij wie hij een zoontje heeft dat nu kroonprins zou moeten worden. Maar over de geestelijke gezondheid van prins Dipangkorn (11) wordt in het buitenland druk gespeculeerd. Vajiralongkorn, die weer een nieuwe levensgezellin heeft, heeft ook nog oudere kinderen, die hij naar het buitenland heeft verbannen.

  13 oktober 2016 - 15:40