×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitvaart koning Mihai op 16 december

  Uitvaart koning Mihai op 16 december

  De uitvaart van de dinsdag op 96-jarige leeftijd overleden koning Mihai is op zaterdag 16 december. Dat melden Roemeense media op basis van goed ingelichte bronnen bij het paleis. Het stoffelijk overschot wordt naar verwachting op 13 december overgebracht van Zwitserland naar Roemenië.


  De bevolking krijgt twee dagen de tijd om afscheid te nemen van de koning die Roemenië tweemaal regeerde, van 1927 tot 1930 – als kleuter onder een regentschap – en van 1940 tot 1948, toen het communistische bewind hem verjoeg. Als dat laatste niet was gebeurd, dan was Mihai de langst regerende monarch ter wereld geweest.

  Bij het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth in 2012 kreeg hij de ereplaats naast de Britse koningin. Die rangschikte haar koninklijke gasten naar regeringstijd. Mihai was volgens die logica in 1940 begonnen, en nooit afgetreden, en zat daarom naast Elizabeth. Aan haar andere zijde zat de Bulgaarse koning Simeon, die als zesjarige in 1943 op de troon kwam en ook nooit aftrad.

  Voor de Queen was het extra bijzonder om de Roemeense koning bij haar regeringsjubileum te hebben. Hij was immers in 1947, een maand voor dat hij zijn land werd uitgezet, aanwezig bij haar huwelijk en in 1953 woonde hij als koning-in-ballingschap haar kroning bij.

  6 december 2017 - 09:39