×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Twee Saudische prinsen vrijgelaten

  Twee Saudische prinsen vrijgelaten

  Twee zonen van de overleden koning Abdullah van Saudi-Arabië zijn vrijgelaten nadat ze waren vastgehouden op verdenking van corruptie.


  De Saudische regering begon vorige maand een grote campagne tegen corruptie en arresteerde prinsen, zakenlieden en functionarissen. Prins Meshaal bin Abdullah, voormalig gouverneur van de provincie Mekka, en prins Faisal bin Abdullah hebben donderdag het Ritz-Carlton hotel in Riyad verlaten, waar tientallen van hen werden vastgehouden.

  Prinses Nouf bint Abdullah bin Mohammed bin Saud plaatste foto's van de twee op haar geverifieerde Twitter-ccount en bevestigde de vrijlating. Prinses Nouf is een naaste verwant van de overleden vorst. Het was niet duidelijk of de twee prinsen zijn vrijgelaten als onderdeel van een schikking of vanwege gebrek aan bewijs. Saoedische functionarissen reageerden niet op een verzoek om commentaar, zo schrijft Bloomberg.

  Prins Miteb bin Abdullah, een andere zoon van de overleden monarch, verkreeg vorige maand zijn vrijheid terug nadat hij ermee had ingestemd meer dan 1 miljard dollar (837 miljoen euro) te betalen. De Saudische prins Al-Waleed bin Talal, die sinds vorige maand gevangenzit op verdenking van corruptie, kan worden vrijgelaten als hij 6 miljard dollar (5,05 miljard euro) betaalt. Al-Waleed bin Talal staat nummer 57 op de lijst van rijkste personen ter wereld.

  28 december 2017 - 16:53