×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thiase koning weigert handtekening te zetten

  Thiase koning weigert handtekening te zetten

  De nieuwe Thaise koning Vajiralongkorn is niet bereid zijn handtekening te zetten onder de door de militaire junta bedachte grondwet. Dat heeft premier en juntaleider Prayuth Chan-ocha dinsdag gezegd na afloop van het kabinetsberaad.


  Prayuth gaat nu zelf aan de tekst sleutelen ondanks het feit dat de grondwet vorig jaar augustus in een omstreden referendum door de bevolking in zijn geheel is goed gekeurd. Om echter van kracht te worden moest de koning binnen negentig dagen de constitutie tekenen.

  Die termijn loopt af op 6 februari en koning Vajiralongkorn wil een aantal niet met name genoemde wijzigingen. Die hebben volgens Prayuth betrekking op zijn koninklijke rechten en plichten. 'Het gaat niet over de rechten en vrijheden van de bevolking, maar om de autoriteit van de koning', aldus de premier.

  Prayuth denkt enkele maanden nodig te hebben om de wijzigingen door te voeren, waarna het ontwerp andermaal zal worden voorgelegd aan de koning.

  10 januari 2017 - 11:29