×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise regering bevestigt benoeming koning

  Thaise regering bevestigt benoeming koning

  De regering van Thailand heeft voor het eerst bevestigd dat kroonprins Maha Vajiralongkorn binnenkort benoemd wordt als de nieuwe koning. Dat zei minister van Defensie Prawit Wongsuwan dinsdag, een maand na het overlijden van koning Bhumibol Adulyadej.


  Prins Vajiralongkorn, die in Duitsland verblijft, vliegt waarschijnlijk dinsdag of woensdag terug naar Thailand zodat hij op gesprek kan komen bij de regering, stelt Wongsuwan.

  Volgens de procedure vraagt het kabinet de president van het parlement om de kroonprins uit te nodigen om koning te worden. De prins moet de uitnodiging accepteren om gekroond te worden.

  De formele kroning vindt pas eind volgend jaar plaats, in een ceremonie met rituelen uit het boeddhisme en brahmanisme. Tot die tijd geldt nog steeds de nationale rouw om Bhumibol.

  29 november 2016 - 09:09