×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise kroonprins op de fiets voor z’n moeder

  Eerbetoon aan koningin Sirikit

  Thaise kroonprins op de fiets voor z’n moeder

  Kroonprins Vajiralongkorn heeft zondag aan het hoofd van tienduizenden Thai een fietstocht gemaakt over afgezette straten in de hoofdstad Bangkok. De tocht met als motto 'Bike for mom' (Fiets voor moeder) was bedoeld als eerbetoon aan koningin Sirikit die afgelopen woensdag 83 jaar werd.


  had vooraf ook gevraagd om de bevolking niet zoals gebruikelijk op verre afstand te houden, al werd Vajiralongkorn (63) bij zijn 43 kilometer lange rit vooral omringd door militairen en paleisofficials.

  De prins droeg net als de meeste deelnemers aan de tocht een lichtblauw shirt, de kleur die wordt geassocieerd met de geboortedag van Sirikit. In heel Thailand hadden zich meer dan 300.000 mensen opgegeven voor deelname en behalve in Bangkok werd ook in andere steden gefietst.

  Kroonprins Vajiralongkorn had eerder in de week al een korte video van zichzelf vrijgegeven waarop hij te zien was terwijl hij met zijn mountainbike als training voor het evenement rondjes fietste op de binnenplaats van het paleizencomplex.

  16 augustus 2015 - 17:22