×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning worstelt weer met gezondheid

  Thaise koning worstelt weer met gezondheid

  De gezondheid van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej (88) blijft broos. Iets minder dan drie weken voor zijn zeventigjarig regeringsjubileum op 9 juni heeft het paleis weer een verklaring uitgegeven over de toestand van de al een jaar in het Siriraj ziekenhuis verblijvende koning.


  De afgelopen week kreeg hij te maken met ontstoken kniegewrichten, koorts, een te snelle polsslag en te lage bloeddruk. Daar kwam ook nog eens een probleem met slijm in zijn longen bij, veroorzaakt door een lichte ontsteking in zijn rechterlong aldus het communiqué.

  Dat verscheen overigens pas toen volgens de artsen lichaamstemperatuur, hartslag en bloeddruk weer normaal waren. Alle berichtgeving over de koning wordt strak gecontroleerd, en speculatie over zijn gezondheid wordt al snel beschouwd als een vorm van majesteitsschennis waarop een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar staat.

  De koning is op 11 januari voor het laatst in het openbaar gezien toen hij enkele uren buiten het ziekenhuis verbleef en een bezoek bracht aan het koninklijk paleis. Het laatste medisch bulletin dateerde van februari.

  15 mei 2016 - 14:25