×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning weer in Duitsland aangekomen

  Thaise koning weer in Duitsland aangekomen

  De Thaise koning Vajiralongkorn is terug in Beieren, waar hij al jaren een huis heeft en het merendeel van het jaar doorbrengt. Op Flight radar was zondag te zien hoe de koninklijke Boeing met vluchtnummer VMS904 naar München vloog, waar het toestel aan het einde van de middag aankwam.


  Zaterdag, toen de koning zijn 66ste verjaardag vierde, had hij nog in de Tempel van de Smaragden Boeddha het gewaad van het kostbare heilige beeldje in een plechtige ceremonie verwisseld: van zomerkleed naar dat van het regenseizoen.

  De verjaardag viel namelijk samen met het boeddhistische festival Khao Phansa, dat het begin van het drie maanden durende regenseizoen inluidt. Volgens buitenlandse waarnemers was dat ook de enige reden dat de koning voor zijn verjaardag enkele dagen uit Duitsland was teruggekomen. Bij de festiviteiten, optochten en andere ceremonies die ter zijner ere werden gehouden, liet hij zich niet zien.

  In de tempel, die op terrein staat van het Grand Palace, werd de koning vergezeld door zijn dochters, Bajrakitiyabha (39) en Sirivannavari Nariratana (31). Volgens de gekuiste versie van zijn levensloop heeft hij maar drie kinderen: de twee prinsessen, uit zijn eerste en tweede huwelijk en zijn zoontje Dipangkorn Rasjimoti (13) uit zijn derde huwelijk. Vier zoons uit zijn tweede huwelijk bestaan officieel niet meer en wonen met hun moeder in de Verenigde Staten.

  De koning, die in 2016 zijn overleden vader koning Bhumibol opvolgde, heeft na zijn aantreden de grondwet laten veranderen om zijn langdurige verblijf in Duitsland te vergemakkelijken. De bepaling dat er bij buitenlandse reizen van de koning een regent moest worden aangewezen, werd geschrapt.

  30 juli 2018 - 08:19