×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning nu al op vakantie

  Vajiralongkorn vertrekt naar Zwitserland

  Thaise koning nu al op vakantie

  De nieuw gekroonde Thaise koning Vajiralongkorn vertrekt naar verluidt vrijdag met vakantie naar Zwitserland en daarna naar zijn huis in Beieren. Dat meldden donderdag kritische volgers van het Thaise koningshuis. De koning brengt een groot deel van het jaar in Duitsland door.

  Voor de koning zitten de werkzaamheden er voorlopig op na zijn kroning afgelopen zaterdag en de festiviteiten. Donderdag was hij op het koninklijk veld Sanam Luang eerst aanwezig bij de koninklijke ploegceremonie, waar heilige ossen na het ploegen van een stuk grond een indicatie geven van de komende rijstoogst.

  De koning werd bij de plechtigheid, die begin jaren zestig weer in ere werd hersteld nadat koning Chulalongkorn die zo’n 150 jaar geleden had afgeschaft, vergezeld door zijn kersverse echtgenote koningin Suthida en oudste dochter prinses Bajrakitiyabha.

  Rijst

  Later op de dag woonde het drietal bij het Dusit paleis de voorbereidingen bij voor het kweken van de rijst die volgend jaar gebruikt kan worden om uit te strooien bij de ploegceremonie.

  De dit jaar gebruikte rijst bleek bij de duizenden Thai die zich rond Sanam Luang hadden verzameld overigens zeer gewild. Na het vertrek van het koninklijk gezelschap ontstond er een stormloop op het omgeploegde stukje land, teneinde maar zoveel mogelijk van de van de koninklijke rijstvelden afkomstige korrels te bemachtigen.

  10 mei 2019 - 09:25