×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning leidt eerbetoon aan vader

  Thaise koning leidt eerbetoon aan vader

  Koning Vajiralongkorn van Thailand heeft maandag een ceremonie geleid in de tempel van de smaragdgroene Boeddha op het terrein van het Grote Paleis in de hoofdstad Bangkok. De plechtigheid werd gehouden ter gelegenheid van de verjaardag van de in oktober overleden koning Bhumibol, die maandag 89 jaar zou zijn geworden.


  De vorige week aangetreden, maar met terugwerkende kracht tot 13 oktober op de troon gekomen, Vajiralongkorn bracht eer aan zijn vader en promoveerde en benoemde 159 senior monniken en gaf geld aan vooraanstaande hovelingen. Dit naar oud gebruik dat ook tijdens het leven van koning Bhumibol, die zeventig jaar regeerde, werd gerespecteerd.

  In heel Thailand waren er plechtigheden georganiseerd ter gelegenheid van de verjaardag van de overleden koning. Zijn verjaardag is sinds eind jaren vijftig een nationale feestdag en sinds 1980 ook Vaderdag, omdat de machthebbers de koning graag bestempelden als 'vader van alle Thai'. In dezelfde geest is de verjaardag van koningin Sirikit op 12 augustus tevens Moederdag.

  De Thaise junta heeft aangekondigd dat er na de kroning van koning Vajiralongkorn een wijziging zal komen in de feestdagen, maar het is niet waarschijnlijk dat de verjaardag van de nieuwe koning ook Vaderdag zal worden.

  6 december 2016 - 08:58