×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning gelast vrijlating gevangenen

  Thaise koning gelast vrijlating gevangenen

  Tienduizenden gevangenen in Thailand komen vermoedelijk eerder vrij. De Thaise koning Vajiralongkorn verleent gratie aan gedetineerden die vastzitten voor lichte vergrijpen en gevangenen met gezondheidsklachten, bericht de krant Bangkok Post maandag.


  Zo'n 30.000 gevangenen komen volgens de krant waarschijnlijk op vrije voeten. Nog eens 70.000 gedetineerden komen in aanmerking voor strafverlichting. Draaideurcriminelen, verkrachters en drugssmokkelaars vallen buiten de boot.

  De Thaise vorst verleent de gevangenen gratie omdat hij onlangs de troon besteeg. Zijn vader, de in oktober overleden koning Bhumibol, liet vaker gevangenen vervroegd vrij.

  12 december 2016 - 11:21