Thailand Politics Protest

Thaise koning geeft bijvrouw haar eigen monogram

Vajiralongkorn van Thailand heeft zijn koninklijke gezellin Sineenat (35) een koninklijk monogram verleend. Dat heeft het Bureau van de Thaise Hofhouding dinsdag laten weten. Het monogram toont de gestileerde letters MVS, voor Maha Vajiralongkorn Sineenat, waarbij de S een andere kleur (lichtblauw) heeft dan de naam van de koning (geel).

In het Thaise koningshuis worden monogrammen veel gebruikt. Ze komen voor bij versieringen op straat en in openbare gebouwen, met name bij bijzondere gelegenheden of verjaardagen van het betrokken lid van de koninklijke familie. Dat ‘bijvrouw’ Sineenat Wongvajirapakdi, die een jaar geleden nog door de koning was afgedankt, nu ook een monogram heeft, betekent dat ze er helemaal bij hoort.

Ze is echter voorzichting, want ze heeft zelf kunnen ervaren hoe wispelturig de koning is en hoe hij echtgenotes en vriendinnen van de ene op de andere dag uit huis kan gooien en in een strafkamp kan plaatsen. Dat laatste gebeurde met zijn tweede vrouw Sujiranee en vier van haar vijf kinderen en het eerste overkwam zijn derde echtgenote Srirasmi en haar ouders, alsmede Sineenat als bijvrouw.

LEES OOK:

Londense Tower en Engelse paleizen sluiten weer

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.