×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thaise koning Bhumibol roept op tot eenheid

  Toespraak op 86e verjaardag monarch

  Thaise koning Bhumibol roept op tot eenheid

  De Thaise koning Bhumibol Adulyadej heeft zijn volk donderdag opgeroepen samen de schouders eronder te zetten voor het belang van Thailand. Betogers in de hoofdstad Bangkok hebben hun straatprotesten geschorst uit respect voor de 86e verjaardag van de Thaise koning.


  ''Thailand is een vreedzaam land gebleven dankzij de eenheid van de Thai en de liefde voor ons land'', zei de monarch in een toespraak die op veel tv-zenders te zien was. Hij vroeg de bevolking samen te werken en haar plicht als burger te vervullen om de stabiliteit te garanderen in het Aziatische land.

  Op de verjaardag van de koning zijn er geen protesten uit respect voor de monarch. Tegenstanders van de regering hebben de straten van de hoofdstad schoongeveegd. Maar de rust is van korte duur. Vrijdag, na de verjaardag van Bhumibol, hervatten de betogers hun massabijeenkomsten. Ze willen dat premier Shinawatra en haar regering opstappen.

  Bhumibol is 's werelds langst regerende monarch. Hij zit sinds 9 juni 1946 op de Thaise troon. Traditioneel is de verjaardag van de vaak vereerde koning een dag van feest en gebed. In augustus werd koning Bhumibol ontslagen uit het ziekenhuis in Bangkok, waar hij sinds september 2009 verbleef.

  5 december 2013 - 12:54