Thailand Royalty

Thaise koning bereidt bezoek voor aan Thailand

Het lijkt erop dat koning Vajiralongkorn op 24 september een bezoek brengt aan Thailand. Dat valt namelijk op te maken aan het schema van een speciale vlucht van Thai Airways die vlak daarvoor voor een retourtje van Bangkok naar Zürich vliegt, en dezelfde vluchten op 25 september opnieuw maakt.

De aanleiding voor het bezoek is de viering van Mahidol-dag, waarop wordt stilgestaan bij het overlijden van zijn grootvader prins Mahihol op 24 september 1929. Twee zoons van Mahidol, die zich inzette om de kwaliteit van de gezondheidszorg in Thailand op een hoger plan te brengen, werden koning: Ananda en Bhumibol. Die laatste was de vader van de huidige koning Vajiralongkorn.

De in Duitsland wonende koning laat zich altijd ophalen in Zürich, zodat zijn in Zwitserland wonende echtgenote koningin Suthida kan meevliegen. Hun privacy is op het vliegveld Kloten ook wat beter gegarandeerd dan op het vliegveld van München. De Zwitsers zijn anders dan de Duitsers bereid om de webcams uit te zetten wanneer de speciale vlucht uit Bangkok aankomt of vertrekt. Al gaat het ook wel eens mis, zoals vorige maand bleek toen het koningspaar terugkwam na een bliksembezoek aan Thailand en de camera’s bleven lopen.

De koning heeft in Beieren de beschikking over twee “eigen” vliegtuigen, maar deze Boeings 737 kunnen de afstand tot Bangkok niet overbruggen zonder tussenstop om bij te tanken. Vandaar dat hij een groter toestel laat komen om hem op te halen. Vorige week echter stuurde hij een van zijn vliegtuigen wel naar Bangkok om zijn weer in genade aangenomen bijvrouw Sineenat ‘Koi’ Wongvajirapakdi op te halen. Dat zij op de weg naar Duitsland in Dubai een tussenstop moest maken, was geen bezwaar. Vajiralongkorn is dit jaar pas zes keer in eigen land geweest, steeds voor minder dan 24 uur.

Lees ook:

Queen steekt stokje voor gebruik naam ‘royal butler’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.