Thailand Royalty

Thais koningspaar klaar voor bliksembezoek Bangkok

Vrijdag is de Thaise koning Vajiralongkorn vanuit München aangekomen in Zürich van waar hij later op de dag met een speciale vlucht van Thai Airways naar Bangkok vliegt. Volgens uit het paleis gelekte informatie blijft de in Beieren wonende koning voor het eerst dit jaar enkele weken in Thailand. Vajiralongkorn was tot nu toe slechts enkele keren voor een bezoek van minder 24 uur van Europa op en neer gevlogen naar Bangkok.

De koning maakt een stop maakt Zwitserland is omdat zijn echtgenote koningin Suthida daar woont. De procedure is daarom steeds dezelfde. Vajiralongkorn vliegt met een van zijn in München gestationeerde Boeing 737’s naar vliegveld Kloten in Zürich, waar niet alleen zijn vrouw en haar entourage op hem wachten, maar waar ook een uit Bangkok overgekomen Boeing 777 van Thai Airways aankomt om hem op te halen. Bij terugkeer uit Thailand herhaalt het proces zich, maar dan in omgekeerde volgorde.

Eind september was de koning voor het laatst in eigen land. Dat was tot dan toe de zevende keer dat hij met Suthida een dagtochtje maakte naar Thailand. Thaise media melden echter niet dat Vajiralongkorn in het buitenland verblijft, maar op sociale media en bij de recente studentendemonstraties tegen het bewind van premier generaal Prayut Chan-o-cha was het wel onderwerp van gesprek en protest. “Wat hebben we aan een koning die er nooit is. Waarom hebben we nog een koning nodig?” was een veel gehoord geluid.

LEES OOK:

Gelukkig! Hartoperatie koning Harald goed verlopen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.