×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thais hof voor miljoenen opgelicht

  1, 5 miljoen: valsemunterij, verduistering en majesteitsschennis

  Thais hof voor miljoenen opgelicht

  Een Thaise paleismedewerker is erin geslaagd in acht jaar tijd anderhalf miljoen euro (56 miljoen baht) te verduisteren uit een speciaal koninklijk fonds dat is bestemd om jaarlijks studiebeurzen te geven. Het anti-witwasbureau heeft deze week bij de vrouw en haar familieleden goederen en stukken grond in beslag genomen ter waarde van een half miljoen euro.

  De verdachte vervalste handtekeningen van persoonlijke adviseurs van de koningen Bhumibol en Vajiralongkorn op cheques die ze uitschreef ten laste van de Ananda Mahidol stichting. Dat is een liefdadigheidsinstelling op naam van Bhumibols vroegtijdig overleden broer koning Ananda. Het geld dat de vrouw op die manier verkreeg werd onder familie en vrienden verdeeld, aldus het ‘Anti-Money Laundering Office.’

  De medewerkster die op de financiële afdeling van het paleis werkte, wordt beschuldigd van valsemunterij, verduistering en andere gerelateerde strafbare feiten. Ze kan ook worden aangeklaagd voor majesteitsschennis, hetgeen in Thailand gebruikelijk is wanneer er sprake is van fraude waarbij de monarchie betrokken is. Daarvoor alleen al kan ze vijftien jaar gevangenisstraf krijgen.

  13 maart 2019 - 14:14