×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thailand viert verjaardag koning Vajiralongkorn

  Thailand viert verjaardag koning Vajiralongkorn

  Het Thaise volk viert vrijdag de 65e verjaardag van koning Vajiralongkorn. Dat gebeurde onder meer met saluutschoten in de Thaise hoofdstad Bangkok.


  De Thaise koninklijke garde bracht klokslag twaalf uur 's middags (lokale tijd) 21 saluutschoten op het grote open veld voor het Koninklijk Paleis in Bangkok. Daarvoor woonde premier Prayut Chan-o-cha een plechtigheid bij waarbij monniken aalmoezen krijgen ter ere van de koninklijke verjaardag.

  Eerder werden ambtenaren opgeroepen om bij deze plechtigheden crèmekleurige kleding te dragen met een duidelijk zichtbare zwarte strik. Dat laatste als teken van rouw voor de vorig jaar overleden koning Bhumibol, die eind oktober wordt gecremeerd.

  Het is de eerste keer dat Vajiralongkorn zijn verjaardag viert als koning.

  28 juli 2017 - 10:29