×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thailand onderzoekt ‘majesteitsschennis’ BBC

  Thailand onderzoekt ‘majesteitsschennis’ BBC

  De Thaise autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de lokale tak van de BBC. Onderzocht wordt of de omroep zich schuldig heeft gemaakt aan majesteitsschennis, een ernstig vergrijp in Thailand.


  Een groep van zo’n tien politieagenten stond dinsdag op de stoep bij BBC Thai, meldt The Guardian. Het kantoor was echter gesloten. Naar verluidt snaaiden de agenten een paar net geleverde flesjes Yakult voor ze weer vertrokken. Volgens The Guardian arriveerden later militairen die informeerden naar het politiebezoek.

  De BBC publiceerde een profiel van de nieuwe koning Vajiralongkorn, die vorige week formeel werd uitgeroepen tot koning. De BBC schreef onder meer over de twijfels aan Vajiralongkorns capaciteiten en stipte aan dat zijn vader koning Bhumibol meer geliefd was onder het volk.

  Blokkeren

  Een Thaise activist die een link naar het profiel deelde via Facebook, werd zaterdag opgepakt. Hij is voor zover bekend de eerste die is gearresteerd wegens het beledigen van de nieuwe Thaise koning. Thaise internetproviders kregen de opdracht toegang tot het BBC-profiel te blokkeren.

  In Thailand is alle kritiek op het koningshuis verboden. Kritische verwijzingen worden al snel gezien als majesteitsschennis, een vergrijp waar een gevangenisstraf van maximaal vijftien jaar op staat.

  7 december 2016 - 12:51