×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thai dragen zondag lichtblauw voor 86ste verjaardag koningin-moeder Sirikit

  Thai dragen zondag lichtblauw voor 86ste verjaardag koningin-moeder Sirikit

  Thailand maakt zich op voor de viering van de verjaardag van koningin Sirikit, niet toevallig ook de nationale Moederdag. Koningin Sirikit wordt zondag 86 jaar. Haar geboortedag is sinds 1976 verbonden aan Moederdag, de dag waarop de Thai eer betonen aan hun moeders.


  Nadat de bevolking vorige maand is gevraagd om toch vooral gele shirts te dragen, ter ere van de verjaardag van koning Vajiralongkorn wiens geboortedag (maandag) wordt geassocieerd met de kleur geel, is het verzoek nu om lichtblauw aan te trekken. Dat is de kleur van de op een vrijdag geboren koningin Sirikit.

  Koningin Sirikit, de weduwe van de in oktober 2016 overleden koning Bhumibol, is al een aantal jaren uit het openbare leven verdwenen. Ze heeft een beroerte gehad en is alleen nog gezien bij vervoer tussen twee ziekenhuizen en op een foto die door haar kinderen is verspreid. Bij de crematie van haar man was ze niet aanwezig.

  Aangezien de verjaardag op een zondag is, krijgen veel Thai een lang weekeinde omdat de aan de koninklijke verjaardag en de moederdag verbonden vrije dag op maandag valt. Eén beperking is er ook voor de feestdag: de Thai worden geacht op moederdag geen alcohol te drinken.

  7 augustus 2018 - 20:04