×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Terugkeer monarchie Libië?

  Minister van Buitenlandse zaken wil koning

  Terugkeer monarchie Libië?

  De minister van Buitenlandse Zaken van Libië vindt dat zijn land weer een monarchie moet worden.


  In een zondag gepubliceerd interview met de krant Al Hayat zei Mohammed Abdelaziz dat een koning een symbolisch figuur en een bindende factor voor het Noord-Afrikaanse land kan zijn. Abdelaziz liet weten dat hij een koning niet veel macht wil geven, maar dat die de zelfde positie moet gaan vervullen als vorsten in landen als Spanje en België. Koning Idriss I was tussen 1951 en 1969 aan de macht in Libië. De revolutionaire Libische leider Muammar Kaddafi maakte in 1969 een eind aan de monarchie. In oktober 2011 kwam Kaddafi zelf ten val. Volksvertegenwoordigers debatteren sinds enkele weken over de vraag of een president moet worden gekozen door het volk of door het parlement. De huidige troonpretendent van Libië, prins Mohammed El Senussi, heeft sinds de val dictator Kaddafi een actieve rol genomen in het bepleiten van democratie in Libië. Muhammed is de zoon van de laatste kroonprins van Libië. Na de revolutie bleef de kroonprins in Libië wonen. Nadat hun woning in 1984 door brand was verwoest, moest het kroonprinselijk gezin gaan wonen in een houten vakantiehuis op het strand van Tripoli. 

  6 april 2014 - 18:02