×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Teleurgestelde Thaise prinses biedt excuses aan

  Prinses: 'Hoe komt het dat het is zoals het is?'

  Teleurgestelde Thaise prinses biedt excuses aan

  De Thaise prinses Ubolratana heeft haar excuses aangeboden voor het “veroorzaken van problemen” omdat ze zich kandidaat wilde stellen in de verkiezingen voor een nieuwe premier. Maandag schrapte de kiescommissie haar van de lijst.

  De commissie stelde dat leden van het koninklijk huis boven de politiek moesten blijven staan. Daarmee schaarde de commissie zich achter koning Maha Vajiralongkorn. Die verklaarde eerder dat de kandidatuur van zijn zus “ongepast” was en onwettelijk.

  “Het spijt me dat mijn oprechte voornemen om voor het land en de Thaise bevolking te werken zulke problemen heeft veroorzaakt die in dit tijdperk niet hadden mogen gebeuren”, zei ze dinsdag op Instagram, nadat ze zich eerder die dag in Centraal-Thailand had vertoond. Ze eindigde haar verklaring met de hashtag “#howcomeitsthewayitis”.

  Voor het eerst sinds het leger in 2014 de macht greep met een coup houdt Thailand volgende maand vrije verkiezingen.

  13 februari 2019 - 16:23