Thailand Royals King Birthday

Sneu! Hond van Thaise prinses is spoorloos

Een kleine ramp voor een lid van het Thaise koningshuis. Een 37-jarige prinses is haar hond kwijtgeraakt. Dat gebeurde zaterdagavond bij een trainingsschool voor honden op een militaire basis.

Prinses Siribhachudabhorn, het nichtje van de Thaise koning Vajiralongkor, is haar hond kwijt. Khun Homnuan, zoals de viervoeter heet, is sinds het weekend niet meer gezien. De prinses, die ook wel Ribha genoemd wordt, is radeloos en slaapt en eet naar eigen zeggen nauwelijks, omdat ze zo bezorgd is.

Honden zijn binnen de Thaise koninklijke familie doorgaans erg welkom. Koning Bhumibol, Ribha’s opa, ontfermde zich jaren geleden over een straathond. Die kreeg de naam Tongdaeng en mocht zelfs op postzegels in Thailand prijken. Ook werd een kinderboekje over hem geschreven en werd er een heus standbeeld van hem gemaakt. En het kan zelf nóg wat doller: de huidige koning van Thailand gaf zijn lievelingspoedel (Foofoo) ooit de hoogste militaire rang. En liet een koninklijke crematie verzorgen na het overlijden van de hond.

In de zoektocht naar Ribha’s hond Khun Homnuan helpen ook mensen die haar oproepje via Facebook zagen mee, én tv-zender TBS. Die laatste zond gisteravond de noodkreet van de prinses uit. Iedereen hoopt natuurlijk dat het huisdier in goede gezondheid wordt teruggevonden.

Lees ook:

Publiek kan gestolen Zweedse kroonjuwelen weer bezichtigen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen