×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Schoolvriendjes mogen met Thaise prins op vakantie

  Prins Dipangkorn neemt Beierse klasgenoten mee op excursie

  Schoolvriendjes mogen met Thaise prins op vakantie

  De schoolvriendjes van de Thaise prins Dipangkorn boffen. Voor de tweede keer dit jaar heeft de zoon van koning Vajiralongkorn klasgenoten mogen uitnodigen om vanuit Duitsland naar Thailand te vliegen en daar met hem uitstapjes te maken.

  Op Thaise sociale media verschenen de afgelopen dagen steeds foto’s van de prins bij verschillende excursies, zoals naar de school van de grenspolitie, een modelboerderij en een tempel. Daar kreeg het zwaarbewaakte en afgeschermde gezelschap uitvoerig tekst en uitleg, maar konden ook dieren worden gevoed of wapens uitgeprobeerd.

  Prins Dipangkorn (14) is voor zover bekend maar af en toe in zijn geboorteland. Hij gaat in Beieren naar een privéschool. De koning woont zelf ook het grootste deel van het jaar in Duitsland, waar hij afwisselend gezelschap krijgt van zijn echtgenote koningin Suthida en ‘koninklijke gezellin’ Sineenat Wongvajirapakdi.

  Huisarrest

  Dipangkorns moeder Srirasmi heeft naar verluidt huisarrest nadat de koning in december 2014 van haar scheidde. Ze moest toen al haar titels opgeven en haar ouders en andere familieleden werden opgepakt en tot gevangenisstraf veroordeeld omdat ze misbruik gemaakt zouden hebben van hun contacten in het paleis.

  Dipangkorn is de enige van de vijf zoons van de koning die nog door zijn vader wordt erkend. Vajiralongkorn, die vier keer is getrouwd, heeft zijn vier zoons uit zijn tweede huwelijk in de ban gedaan.

  7 augustus 2019 - 11:17