Saudische prins op de koffie bij Macron

Koning Mohammed VI van Marokko is gisteren met een militaire erewacht ontvangen in het Élysée-paleis in Parijs, de residentie van de Franse president Emmanuel Macron. Het was een onaangekondigd bezoek.

Macron ontmoette gisteren eveneens de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. De 32-jarige kroonprins is op een driedaags bezoek aan Frankrijk.

De kroonprins en Macron hielden samen een persconferentie en hadden het tijdens een diner onder meer over de oorlog in Syrië en de humanitaire situatie in het land. Nadien werd er een overeenkomst ondertekend tussen het Saoedische nationale bedrijf Aramco en de Franse oliegigant Total over de bouw van een groot petrochemisch complex in Jubail voor de productie van aardolie. In het project wordt 9 miljard dollar geïnvesteerd en het zou in Saudi-Arabië zo'n 8000 banen moeten opleveren.

De Libanese premier Saad al-Hariri twitterde dinsdag na middernacht al een selfie met de Marokkaanse koning en de Saudische kroonprins die in het hotel George V zou zijn gemaakt. 'Geen commentaar', schreef Hariri in het bijschrift bij de foto van het trio.

De Marokkaanse koning werd eind februari in Frankrijk aan zijn hart geopereerd nadat hij last had gekregen van hartritmestoornissen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen