×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Saudische kroonprins wordt nog steeds geëerd

  Weg naar Jeddah krijgt naam Mohammed bin Salman

  Saudische kroonprins wordt nog steeds geëerd

  Een van de belangrijkste wegen in de heilige stad Mekka wordt vernoemd naar de kroonprins van Saudi-Arabië, Mohammed bin Salman. De emir van de provincie waarin Mekka ligt, prins Khaled, heeft toestemming gegeven de weg die naar Jeddah voert de naam te geven van de kroonprins.

  Volgens de Saudi Gazette is het besluit genomen als erkenning van de verdiensten van Mohammed bin Salman voor de ontwikkeling van het koninkrijk en als waardering voor zijn pogingen om de islam te dienen. Dat alles wel onder het leiderschap van zijn vader koning Salman, de beheerder van de twee heilige moskeeën zoals de krant het formuleerde.

  Het voorstel kwam van het ministerie van gemeentelijke- en plattelandszaken. De emir van Mekka, die ook adviseur is van de koning, had geen moeite het goed te keuren. De kroonprins, die vicepremier en minister van defensie is, is in het buitenland omstreden vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi en de oorlog in Jemen. In Saudi-Arabië echter is zijn positie vooralsnog onaantastbaar.

  9 augustus 2019 - 17:13