×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ruim drie ton voor stichting Prins Bernhard

  Minder Oranjes bij Hollandse 100

  Ruim drie ton voor stichting Prins Bernhard

  De door prins Bernhard bedachte Hollandse 100 heeft zondag in Heerenveen voorlopig 309.272 euro opgebracht voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Dat heeft de organiserende stichting Lymph & Co bekendgemaakt. Na afloop van het sportieve evenement op en rond schaatsstadion Thialf, waar de vijfde editie van De Hollandse 100 werd gehouden, werd de voorlopige eindstand bekendgemaakt. Het streefbedrag van 250.000 euro was vrijdag al gepasseerd.


  De Hollandse 100, die in de kern bestaat uit tien kilometer schaatsen en negentig kilometer fietsen, werd voor het tweede achtereenvolgende jaar gehouden in Friesland. Het is een sportieve manier om geld op te halen voor grensverleggend onderzoek naar de behandeling van lymfklierkanker. In de afgelopen vijf jaar heeft het evenement al meer dan een miljoen euro opgebracht. Al het geld gaat ook naar het onderzoek. Prins Bernhard en de andere ambassadeurs, onder wie Rosanna Kluivert en Monique des Bouvrie, regelen sponsors zodat het evenement kan plaatsvinden, zonder dat de kosten van de opbrengst afgaan.

  Prins Bernhard, bij wie in 2013 de ziekte werd vastgesteld, nam zelf ook deel aan het evenement. Het schaatsen is niet zijn lievelingsonderdeel, maar op de fiets maakt hij zonder problemen zijn kilometers, daarbij vergezeld door zijn zoons Samuel en Benjamin. Echtgenote prinses Annette liet zich eveneens gelden, evenals broer prins Pieter-Christiaan die het zichzelf extra moeilijk maakte door te kiezen voor een zogenoemde stepfiets.

  Familie

  Prinses Margriet (76) had zich bij het schaatsen van haar beste kant laten zien. Sporten is voor iedereen belangrijk zo zei ze na afloop, ongedacht de leeftijd. Haar man Pieter van Vollenhoven (79) is na vijf jaar nog altijd niet overtuigd. Schaatsen is voor hem geen optie vanwege een oude enkelblessure, die hem ook last geeft bij het lopen. Maar hij overweegt al jaren wel mee te doen aan de fietstocht. Het zal er een keer van komen, beloofde hij, maar vooralsnog beperkte hij zich tot fotograferen. Bernhards andere twee broer Maurits en Floris waren dit jaar niet van de partij. Maurits maakte vorig jaar op het ijs een gevoelige klap en bleef wellicht daarom weg uit Heerenveen. Er was wel steun van Bekende Nederlanders. Zo deden onder andere Simon Keizer, die ook een ambassadeur van Lymph & Co is en collega-zanger Rene Froger mee.

  18 maart 2019 - 00:57