×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Royals van over de hele wereld verzamelen zich in New York

  Royals van over de hele wereld verzamelen zich in New York

  Amerikanen die van royalty houden en daarvoor een speurtocht door New York over hebben, komen de komende week goed aan hun trekken. Het aantal koninklijke bezoekers voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en de honderden daarmee samenhangende bijeenkomsten en evenementen, groeit met de dag.


  Zo maakte het Belgische hof bekend dat koningin Mathilde op 23, 24 en 25 september in haar hoedanigheid van speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in de Big Apple is. Ze neemt deel aan verschillende bijeenkomsten en activiteiten die het urgente belang benadrukken van de concrete toepassing van die in 2015 door de VN-lidstaten afgesproken doelen.

  Mathilde richt zich vooral op onderwijs, de nieuwe UNICEF agenda voor kinderen en jongeren, gezondheid en welzijn met een accent op mentale gezondheid, gelijke kansen man/vrouw en sociaal ondernemerschap. De Belgische vorstin bezoekt eveneens het sociaal onderwijsproject High School for the underpriviliged in het noorden van Manhattan.

  Máxima

  Koningin Máxima wordt evenals minister-president Mark Rutte volgende week ook in New York verwacht, waar zij een agenda afwerkt die te maken heeft met haar rol als pleitbezorger op het gebied van het voor iedereen toegankelijk maken van financiële diensten. Prinses Mabel is eveneens weer in de Amerikaanse stad om het belang van het afschaffen van kindhuwelijken breder en verder onder de aandacht te brengen.

  Uit Scandinavië zijn kroonprinses Victoria, kroonprins Haakon en kroonprinses Mary op verschillende dagen vanwege hun betrokkenheid bij VN-werk in New York. Spaanse media denken dat koning Felipe mogelijk ook gaat, en het Jordaanse koningspaar en kroonprins Hoessein zijn al jaren vaste deelnemers aan het internationale vergadercircus.

  Koningin Máxima heeft het nut van een verblijf in haar voormalige woon- en werkplaats uitgelegd door te wijzen op de unieke mogelijkheid in heel korte tijd met presidenten, premiers en ministers uit de wereld te kunnen praten, en daarvoor bij wijze van spreken alleen maar de straat over te hoeven steken of een hoekje te vinden in het VN-gebouw. ,,Heel efficiënt”.

  19 september 2018 - 18:06