×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mihai van Roemenië heeft enorme belastingschuld

  Roemeense fiscus eist ruim 9 ton van doodzieke ex-koning (94)

  Mihai van Roemenië heeft enorme belastingschuld

  De Roemeense fiscus heeft bekendgemaakt dat koning Mihai een belastingschuld heeft van omgerekend 915.000 euro. Het grootste deel daarvan bestaat uit boetes die zijn opgelegd omdat te laat is betaald.


  De naam van de in 1947 afgezette koning komt voor op een lijst met meer dan 187.000 Roemenen die de Belastingdienst nog geld schuldig zouden zijn. Het paleis heeft in een reactie laten weten dat de aanslagen worden aangevochten en dat er beroep is aangetekend.

  Koning Mihai (94) heeft van de staat na de val van het communisme een aantal in beslag genomen bezittingen teruggekregen of in bruikleen gekregen. Een eigen inkomen heeft hij niet. Eerder al werd duidelijk dat het moeilijk is de koninklijke huishouding in stand te houden.

  18 mei 2016 - 20:47