‘Queen Elizabeth diep bedroefd om overlijden Vera Lynn’

Gisteren is koningin Elizabeth door de familie van zangeres Vera Lynn als eerste op de hoogte gesteld van haar overlijden. De droevige boodschap werd daarna via de BBC gedeeld met het publiek. “De Queen was heel, heel bedroefd”, aldus de assistent van Vera Lynn tegen Britse media. De iconische Dame Vera Lynn werd 103 jaar oud.

Koningin Elizabeth heeft volgens Buckingham Palace een persoonlijke boodschap gestuurd naar de familie. Prins Charles en echtgenote Camilla deelden donderdag meteen herinneringen aan ontmoetingen met de ‘Force’s Sweetheart’ op sociale media. De wegen van Vera Lynn en van leden van de koninklijke familie kruisten elkaar de afgelopen tachtig jaar regelmatig, en ook koningin-moeder Elizabeth was dol op Vera Lynn.

De 94-jarige Elizabeth had begin april, tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, in haar toespraak tot het Britse volk nog verwezen naar een van de beroemdste door Vera Lynn vertolkte liedjes, het hoopgevende ‘We’ll meet again’. “Betere dagen zullen terugkeren: we zullen weer bij onze vrienden zijn; we zullen weer bij onze familie zijn; we zullen elkaar weer ontmoeten”, aldus de Queen toen.

Lees ook:

Eloise wil studeren in Amsterdam

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen