×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Punk-prinses opent jaarlijks festival

  Gloria opent feest met Nabucco van Verdi

  Punk-prinses opent jaarlijks festival

  De Duitse vorstin Gloria von Thurn und Taxis heeft vrijdagavond het jaarlijkse festival in haar slot in het Regensburg geopend. Het feest, dat plaatsvindt tot 21 juli, werd geopend met de opera Nabucco van Verdi, zo meldt het Duitse persbureau DPA.

  Tot de eregasten behoren onder meer de Beierse minister van Economische Zaken, Bernd Sibler, en de voormalige Beierse minister-president Günther Beckstein. Hoogtepunten van het festival vormen een avond met de Amerikaanse zanger Michael Bolton, op 15 juli, en een optreden van Nena, op 16 juli.

  Gloria von Thurn und Taxis (59) is een van de rijkste zakenvrouwen in Duitsland en geniet daarnaast bekendheid als kunstenares. In de jaren tachtig kreeg ze door haar extravagante levensstijl de bijnaam ‘punk-prinses’. Na het overlijden van haar man Johannes in 1990 is ze niet minder uitgesproken, maar wel zuiniger en zakelijker geworden.

  Het festival in het centrum van Zuid-Duitse Regensburg vindt sinds 2003 plaats. Ieder jaar komen ongeveer 30.000 bezoekers kijken naar een mix van klassiek, pop, rock, musical en theater.

  13 juli 2019 - 15:39