Placeholder

Prinses Zahra hoopvol over paardenrace

Prinses Zahra vertegenwoordigt haar vader prins Aga Khan IV op de Melbourne Cup, de grootste paardenrace in de Australische stad Melbourne die traditioneel op de eerste dinsdag van november wordt gehouden.

Prinses Zahra sprak zondag op een persconferentie over de kansen van hun merrie Verema. Volgens Zahra is haar vader opgetogen dat hij eindelijk een paard heeft gevonden dat een kans maakt te winnen op de prestigieuze paardenrace, meldt ABC News.
''Gedurende 90 jaar hebben we genoeg succesvolle paarden gefokt in Europa en de Verenigde Staten. Om hier te mogen komen is een belangrijke stap voor ons, het is fantastisch. Paardenracen is zeker een wereldwijde zaak geworden en wij proberen daarin mee te gaan'', sprak de dochter van de miljardair.
De bijnaam van de Melbourne Cup is 'de race die het land stopt'. Iedereen in heel Australië legt zijn werk opzij om dinsdagmiddag de race te volgen op radio of televisie. Zahra is niet de enige beroemdheid die ervoor naar Melbourne is afgereisd, ook de voormalige Engelse voetballer Michael Owen en topmodel Naomi Campbell kijken uit naar de race.