×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margarita van Roemenië in Tel Aviv

  Roemeense 'kroonprinses' sluit bezoek aan Israël af

  Prinses Margarita van Roemenië in Tel Aviv

  Kroonprinses Margarita van Roemenië en haar echtgenoot prins Radu sluiten vrijdag hun vierdaagse bezoek aan Israël af. Ze bezochten de afgelopen dagen onder meer Jeruzalem, Holon, en Tel Aviv. Het is het eerste bezoek van de Roemeense koninklijke familie aan Israël sinds de oprichting van het land.


  Margarita en Radu waren de afgelopen dagen onder meer te gast bij het Israëlische parlement en bezochten de Roemeens-Orthodoxe Kerk van Jeruzalem. Daarnaast brachten ze een bezoek aan de Klaagmuur en andere heilige plaatsen en hadden ze ontmoetingen met politieke leiders en vertegenwoordigers van Israëlische en Roemeense media.

  Donderdag, op de derde dag van de reis, was Margarita (65) op de intensive care van de kinderafdeling van het ziekenhuis Wolfson in Holon, buiten Tel Aviv. Ze bezocht er kinderen die herstellen van een hartoperatie. De kinderen krijgen zorg van het internationale humanitaire project Save a Child's Heart (SACH).

  Margarita is de oudste dochter van de in 1947 door de communisten verdreven koning Mihai, die nu 92 jaar is. Na de val van het communisme in 1989 kwam Margarita als eerste lid van de koninklijke familie terug naar Roemenië en zorgde ze voor transport van hulpgoederen. De laatste jaren zet ze zich samen met echtgenoot prins Radu, een voormalig acteur, in voor tal van vrijwilligersprojecten.

  2 mei 2014 - 13:24