×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Kardam van Bulgarije (52) overleden

  Zoon oud-koning Simeon lag jarenlang in coma

  Prins Kardam van Bulgarije (52) overleden

  De Bulgaarse koning en oud-premier Simeon heeft dinsdag het overlijden bekendgemaakt van zijn oudste zoon Kardam. De prins, in 2007 nog te gast op Het Loo bij het feest voor de veertigste verjaardag van prins Willem-Alexander, stierf aan een longinfectie. Deze was veroorzaakt door zijn lange coma.


  Kardam raakte op 15 augustus 2008 samen met zijn vrouw Miriam betrokken bij een ernstig auto-ongeluk nabij zijn woonplaats Madrid. De prins liep onder meer ernstig hoofdletsel op, en is daar nooit meer van hersteld. Hij verbleef weliswaar tussen 2009 en 2010 een jaar thuis, en zou toen vorderingen hebben gemaakt, maar raakte andermaal in een coma waaruit hij niet meer is ontwaakt.

  Kardam was 52 jaar en heeft drie kinderen. Zijn vrouw Miriam die bij het ongeluk minder zwaar gewond raakte, was in 2011 alleen bij het verjaardagsfeest van prinses Máxima.

  Koning Simeon, die als kind regeerde en na de Tweede Wereldoorlog in ballingschap werd gestuurd, voelde verwantschap met koningin Beatrix toen ook haar zoon, prins Friso, na een ongeval in coma raakte. De koning zei dat enkele jaren geleden in een gesprek met Nederlandse verslaggevers.

  7 april 2015 - 17:37