×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Ali dicht bij meerderheid voorzitterschap FIFA’

  Michael van Praag ziet kans op nederlaag Sepp Blatter

  Prins Ali dicht bij meerderheid voorzitterschap FIFA’

  Prins Ali Bin Al-Hussein beschikt buiten Europa over de steun van meer dan zestig bonden. Daarom is het cruciaal dat Europese landen eensgezind achter hem gaan staan. Dat heeft Michael van Praag donderdag gezegd tijdens een spoedbijeenkomst van de UEFA in Zürich.


  Bin Al-Hussein verslaat vrijdag Sepp Blatter tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA als hij 105 van de in totaal 209 stemmen vergaart. Europa mag vrijdag 53 stemmen uitbrengen. Van Praag heeft het gevoel dat de Europese landen vrij eensgezind achter Ali Bin Al-Hussein gaan staan. Als de prognose van Van Praag zou kloppen, dan komt de prins uit Jordanië dicht bij een meerderheid.

  "De stemming is anoniem, maar het kan heel spannend worden'', zei Van Praag na zijn toespraak tijdens de bijeenkomst van de UEFA. "Ik heb uitgelegd waarom ik me heb teruggetrokken. De prins heeft buiten Europa veel meer stemmen dan ik. Daarom is het belangrijk dat Europa nu zo eensgezind als mogelijk achter hem gaat staan. Dat is de reden dat we de krachten zijn gaan bundelen. Zo hebben we de meeste kans om Blatter te verslaan.''

  28 mei 2015 - 16:23