×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Akishino en prinses Kiko naar Peru

  Prins Akishino en prinses Kiko naar Peru

  Peru en Argentinië krijgen volgend jaar keizerlijk bezoek. Dat heeft de Japanse keizerlijke hofhouding bekendgemaakt. Prins Akishino, de jongste zoon van de Japanse keizer, en zijn vrouw prinses Kiko, reizen eind januari naar Zuid-Amerika om daar twee bijzondere jubilea te vieren en de betrekkingen met Peru en Argentinië te versterken.


  Peru is het eerst aan de beurt. Japan en het Zuid-Amerikaanse land, dat in de jaren negentig in Alberto Fujimori zelfs een president van Japanse afkomst had, herdenken dat 140 jaar eerder diplomatieke betrekkingen zijn aangegaan. Peru ontving eind 19e eeuw veel Japanse gastarbeiders, voornamelijk boeren. Er zijn op dit moment naar schatting 90.000 Peruanen van Japanse afkomst in Peru, beduidend minder dan de 1,5 miljoen Japanse Brazilianen.

  Akishino en Kiko bezoeken Argentinië om stil te staan bij de 50e verjaardag van een overeenkomst die Japanners de mogelijkheid gaf zich in dat land te vestigen. De precieze data en het programma zijn nog niet bekendgemaakt.

  21 december 2013 - 20:35