×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pracht en praal voor bijzetting as Sihanouk van Cambodja

  Urn naar zilveren pagode gebracht

  Pracht en praal voor bijzetting as Sihanouk van Cambodja

  De urnen met daarin de as van koning-vader Norodom Sihanouk van Cambodja wordt zaterdag anderhalf jaar na zijn crematie eindelijk geplaatst in de zilveren pagode op het paleisterrein in Phnom-Penh. Om dit te vieren is er een driedaagse ceremonie in de hoofdstad van het Aziatische land.


  De ceremonie begon op donderdag. Ruim 3600 monniken verzamelden zich toen voor het koninklijke paleis om te mediteren en te bidden. Op vrijdag vond het grootste en meest publieke evenement plaats van de driedaagse ceremonie. De urnen werden in een uitgebreide processie op een praalwagen gemarcheerd door de straten van Phnom-Penh.

  De urnen worden geplaatst in de schrijn waar ook de as van Sihanouks overleden dochter Kantha Bopha staat. Dat was de wens van de koning-vader. De schrijn was echter in zo'n slechte staat dat het flink gerenoveerd moest worden. Vandaar dat de as van Sihanouk nu pas in de pagode kan worden geplaatst.

  Sihanouk overleed op 15 oktober 2012 op 89-jarige leeftijd.

  11 juli 2014 - 10:33