×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Planeten krijgen namen keizer Frans Jozef en Sissi

  Nederland mocht ook een naam kiezen

  Planeten krijgen namen keizer Frans Jozef en Sissi

  Twee verre hemellichamen hebben de namen van keizer Frans Jozef I (1830-1916) en keizerin Elisabeth van Oostenrijk (1837-1898) gekregen.


  Oostenrijk mocht een ster en een planeet een naam geven.

  De ster HAT-P-14 gaat voortaan door het leven als ‘Franz’ en de planeet krijgt de naam ‘Sissi’. Elisabeth was beter bekend onder de koosnaam ‘Sissi’. De romantische films uit 1957-1959 met Romy Schneider in de hoofdrol zijn nog altijd mateloos populair.

  Ook andere landen mochten namen geven aan planeten. Nederland heeft een naam gegeven aan HAT-P-6 b. Het hemellichaam gaat Nachtwacht heten. Hij draait om de ster HAT-P-6, die voortaan Sterrennacht heet. Alle nieuwe namen gaan over de hele wereld gelden, dus ook in andere talen.

  18 december 2019 - 16:22