×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paus Franciscus ontvangt koningspaar Tonga

  Koning Tupou VI en koningin Nanasipau'u in Vaticaan

  Paus Franciscus ontvangt koningspaar Tonga

  Paus Franciscus heeft maandag de koning van Tonga, Tupou VI, en zijn vrouw koningin Nanasipau’u ontvangen op audiëntie in het Vaticaan. Dat maakt de persdienst van het Vaticaan bekend.


  De koning sprak maandag tegenover de paus zijn waardering uit voor het benoemen van kardinaal Soane Patita Paini Mafi, de eerste kardinaal uit Tonga. Die is met zijn 53 jaar meteen ook de jongste kardinaal van de rooms-katholieke kerk. Later op de dag ontmoeten de koning en de koningin ook onder anderen aartsbisschop Paul Gallagher.

  Tupou VI en zijn vrouw waren zaterdag in de Sint Pieterbasiliek aanwezig toen de paus de twintig nieuwe kardinalen in het ambt bevestigde. Koning Tupou VI houdt maandag in Rome ook een toespraak bij het Internationaal Fonds voor Agrarische Ontwikkeling.

  16 februari 2015 - 17:00