×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Partij verboden na kandidaatstelling prinses

  Partijleider vlucht naar Dubai

  Partij verboden na kandidaatstelling prinses

  Het Thaise hooggerechtshof heeft zoals verwacht de belangrijke oppositiepartij Thai Raksa Chart (TRC), die prinses Ubolratana naar voren wilde schuiven als kandidaat voor het premierschap, verboden.

  De magistraten stellen dat de TRC, die nauw verbonden is met de voormalige premier Thaksin Shinawatra, zich tegen de constitutionele monarchie en de grondwet heeft gekeerd. Ubolratana is een zus van koning Maha Vajiralongkorn. Ze bood in februari al haar excuses aan voor het “veroorzaken van problemen” met haar kandidatuur. Eerder had koning Vajiralongkorn die al “ongepast” en onwettelijk genoemd omdat leden van het koninklijk huis boven de politiek moeten staan.

  De verkiezingen staan 24 maart op de agenda. Het zijn de eerste min of meer vrije verkiezingen sinds het leger in 2014 de macht greep. De militaire coupplegers hebben herhaaldelijk beloofd parlementsverkiezingen te houden, in 2015, 2017 en 2018, maar het kwam er maar niet van.

  De schatrijke Shinawatra is ondanks zijn ballingschap een invloedrijk politicus die onder meer met de TRC een poging heeft gedaan meer greep op het land te krijgen. Hij is naar Dubai uitgeweken, nadat hij in 2006 als premier door de militairen aan de kant was geschoven. De militairen hebben in de komende verkiezingen juntaleider Prayut Chan-Ocha ingezet. Hij is dan de kandidaat-premier van de partij Palang Pracharath.

  8 maart 2019 - 08:11