×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oudste prinselijk kasteel gered

  Een slot voor de prijs van 1 euro

  Oudste prinselijk kasteel gered

  Erfprins Ernst August van Hannover verkoopt slot Marienburg aan de overheid van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Hij doet het kasteel in de buurt van Hannover voor het symbolische bedrag van 1 euro van de hand.


  Het in 1867 geopende slot moet nodig worden gerenoveerd. Vooral de heuvel waarop het gebouw staat vormt een probleem; die begint te verzakken. De herstelwerkzaamheden gaan ongeveer 27 miljoen euro kosten, zo heeft het Nedersaksische cultuurministerie berekend. ”Wat we vandaag hebben bereikt, is voor mij erg belangrijk”, zei erfprins Ernst August bij de presentatie van de deal. ”Door het plan dat we samen met de deelstaat hebben ontwikkeld, blijft slot Marienburg, inclusief inboedel, toegankelijk. Dat ging me aan het hart. Ik ben de Nedersaksische deelstaatregering erg dankbaar.” Ernst August woont zelf deels in Londen en deels in een huis bij Hannover.

  2 december 2018 - 17:17