×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjes maken kennis met royalty van Tongo

  Een speciale intronisatieplechtigheid

  Oranjes maken kennis met royalty van Tongo

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bij de inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito kennis kunnen maken met koning Tupou VI en koningin Nanasipau’u van Tonga. Die zaten namelijk naast het Nederlandse koningspaar bij de intronisatieplechtigheid in het Keizerlijk Paleis in Tokio.

  De koninklijke gasten die protocollair naar anciënniteit waren geplaatst, hadden de beste plekken onder de tientallen aanwezige staatshoofden. Het ‘vak’ met ‘royals’ bevond zich namelijk recht voor de troon van de keizer, die door het raam en de geopende deur aan de overkant van de binnenplaats van het paleis was te zien. De meeste presidenten en andere genodigden waren aangewezen op tv-schermen.

  Willem-Alexander had overigens een stoel op de tweede rij, met naast hem behalve de koningsparen van Bhutan en Tonga ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde. De beste plaatsen waren voor de langst regerenden in het koninklijk gezelschap: sultan Hassanal Bolkiah van Brunei (sinds 1967) en koning Carl Gustaf (1973) van Zweden, die werd vergezeld door kroonprinses Victoria.

  Eerste rij

  Vooraan zaten ook de koningsparen van Swaziland en Lesotho, groothertog Henri Luxemburg en prins Albert II van Monaco. Het Spaanse koningspaar zat met de emir van Qatar net buiten het vak, maar wel op de eerste rij. De troonsopvolgers, zoals prins Charles en de kroonprinsen Frederik en Haakon zaten weer aan een andere kant, maar nog altijd veel beter dan het gros van de niet-koninklijke staatshoofden.

  De koninklijke gasten mochten na afloop ook als eersten weg en hebben woensdag een eigen feestje met de keizerlijke familie. Ook bij het galabanket dat dinsdagavond in het Keizerlijk Paleis wordt gegeven, zijn de betere plaatsen voor hen gereserveerd.

  22 oktober 2019 - 09:35