×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oprecht betoog president Kaapverdië

  Fonseca bedankt Europa voor bijdrage

  Oprecht betoog president Kaapverdië

  President Jorge Carlos Fonseca van Kaapverdië legde zijn spiekbriefjes opzij en hield een spontaan betoog voor aanvang van de regeringslunch die minister-president Mark Rutte hem dinsdagmiddag aanbood in de Trêveszaal op het Binnenhof. Hij zou het kort houden, beloofde Fonseca, maar zijn idee van kort was toch iets anders dan wat in Nederland onder kort wordt verstaan.


  Maar de president sprak gepassioneerd over zijn eilandstaat die is gevormd door Europa, Afrika en de Atlantische oceaan en die een kruispunt is van volken en culturen. Hij roemde de samenwerking met Nederland en keek uit naar verbreding en versterking van de bijzonder vriendschappelijke relatie. Daarover had premier Rutte in zijn openingswoorden ook gesproken. Het contrast tussen beide landen kon niet groter zijn, maar de zee en maritieme sector hebben Nederland en Kaapverdië gemeenschappelijk en bovendien heeft de West-Afrikaanse eilandengroep veel gemeen met het Caribische deel van het koninkrijk. Het Creools van Kaapverdië heeft ook overeenkomsten met het Papiaments van de Caribische eilanden. Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn daarom ook nadrukkelijk bij het staatsbezoek betrokken. Bij de lunch was ook koning Willem-Alexander aanwezig. Koningin Máxima en First Lady Ligia Fonseca, die dinsdag elk een eigen privéprogramma afwerken, ontbraken. Zij doen pas dinsdagavond bij het concert dat Kaapverdië in Rotterdam aanbiedt aan het koningspaar weer mee. Voor Rutte was het de tweede bijzondere maaltijd van de dag. Eerder dinsdag kreeg hij de Britse premier Theresa May op ontbijtbezoek op het Catshuis.

  11 december 2018 - 15:11