×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Omstreden Saudische kroonprins bezoekt ‘broederlijke landen’

  De kroonprins reist voor het eerst sinds moord Khashoggi

  Omstreden Saudische kroonprins bezoekt ‘broederlijke landen’

  De omstreden Saudische kroonprins Mohammed bin Salman bin Abdulaziz al-Saud is donderdagavond voor het eerst sinds de affaire Khashoggi weer naar het buitenland gegaan. Hij brengt een officieel bezoek aan de naburige Verenigde Arabische Emiraten als eerste stop op een reis langs ,,broederlijke Arabische landen'' zoals het hof het in Riyad omschrijft.


  De 33-jarige feitelijke machthebber in Saudi-Arabië is in binnen- en buitenland in opspraak geraakt na de gruwelijke moord op een Saudische journalist, Jamal Khashoggi, begin oktober in het Saudische consulaat in Istanbul. Hij is vermoord door een doodseskader dat uit Saudi-Arabië was gekomen. Khashoggi woonde in de VS en werkte voor The Washington Post. Hij stond erg kritisch tegenover de kroonprins en de rest van de clan van de Sauds.Van de ambitieuze kroonprins, bijgenaamd ‘MBS’, is bekend dat hij geen oppositie duldt en zowel roekeloos als meedogenloos zijn alleenheerschappij vestigt. Talrijke prinsen uit de clan van de Sauds zouden inmiddels van hem af willen en liever een oom van hem, prins Ahmed (76), als opvolger van koning Salman (82) zien.’MBS’ is een van voornaamste aanstichters van de huidige bloedige oorlog in Jemen. Veel waarnemers nemen aan dat hij ook achter de moord op Khashoggi zit. Volgens The Washington Post is de Amerikaanse inlichtingendienst daarvan overtuigd.Frankrijk heeft in navolging van de Bondsrepubliek donderdag een zwarte lijst van achttien Saudi’s opgesteld die niet welkom zijn in Frankrijk omdat ze iets met de moord op Khashoggi te maken zouden hebben. De kroonprins zelf zou er niet op staan.

  22 november 2018 - 22:45