Japan Royalty Imperial Abdication

Ojee! Japanse keizerin naar het ziekenhuis

Vrijdagochtend heeft de 85-jarige Japanse keizerin-emerita Michiko voor het eerst in vijf maanden haar tijdelijke residentie verlaten om voor controlebezoek naar het ziekenhuis van de Keizerlijke Hofhouding te gaan. Dat is op het terrein van het Keizerlijk Paleis.

Afgelopen jaar werd de keizerin geopereerd voor staar en borstkanker en vanwege de coronapandemie en de beperkende maatregelen die in Tokio van kracht waren, was het ziekenhuisbezoek uitgesteld, liet het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding weten.

Michiko ging niet alleen naar het Keizerlijk Paleis maar werd vergezeld door de 86-jarige keizer-emeritus Akihito. Hij maakte van de gelegenheid gebruik naar het biologisch onderzoeksinstituut te gaan dat eveneens op het paleisterrein staat. Daar doet Akihito onderzoek naar de gobie, een baarsachtige vis.

Het keizerspaar, dat inmiddels gepensioneerd is, werd bij aankomst bij de Inui-toegangspoort van het paleiscomplex opgewacht door media. Reden om de autoramen naar beneden te doen voor betere zichtbaarheid.

Lees ook:

Dit evenement mist Juan Carlos nu hij in Abu Dhabi zit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.