×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noor van Jordanië: ‘Bid voor Gaza’

  Weduwe van koning Hoessein roept via Twitter op tot gebed

  Noor van Jordanië: ‘Bid voor Gaza’

  De Jordaanse koningin Noor heeft zaterdag via Twitter opgeroepen te bidden voor Gaza. ''Minstens 1000 doden in Gaza! Bid, bid, bid voor Gaza”, twitterde de weduwe van koning Hoessein aan haar bijna 395.000 volgers op de korte berichtendienst.


  Koningin Noor, van oorsprong een Amerikaanse die in 1978 de vierde echtgenote werd van de Jordaanse koning, maakt zich al dagen ernstig zorgen over de gevechten in Gaza, waar Israël dagelijks bombardementen uitvoert. Ze stuurde al tal van berichten door over de strijd, maar vergeet ook de burgeroorlog in Syrië niet.

  Koningin Noor is niet het enige lid van het koningshuis dat zich inlaat met het lot van de Palestijnen. Koningin Rania, die op Twitter door maar liefst 3,2 miljoen mensen wordt gevolgd, stuurt er ook regelmatig berichten over. ''Gaza: een modern Dystopia in de maak”, aldus de echtgenote van koning Abdallah twee dagen geleden. Dystopia is het tegenovergestelde van utopia, een plaats dus waar alles vreselijk is.

  26 juli 2014 - 19:19