Willem-Alexander

Noodverordening tijdens onthulling Nationaal Holocaust Namenmonument door koning

Tijdens de onthulling van het Nationaal Holocaust Namenmonument komende zondag aan de Weesperstraat in Amsterdam is een noodverordening van kracht. Koning Willem-Alexander onthult dan het monument, samen met Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité.

Noodverordening Namenmonument

Burgemeester Femke Halsema kondigt de noodverordening aan in een brief aan de omwonenden van de Hoftuin van de Protestantse Diaconie, waar de onthulling van het Namenmonument plaatsvindt. De noodverordening geldt de hele middag en wordt ingesteld na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. De omwonenden mogen de onthulling niet volgen vanaf hun balkon, loggia, dak of dakterras, laat Femke Halsema weten. “Ook dienen ramen en deuren aan die zijde gesloten te zijn, om een ongestoord verloop van de onthulling mogelijk te maken.”

Live op NPO 1

Tijdens de onthulling houden onder andere demissionair minister-president Mark Rutte en burgermeester Femke Halsema een toespraak. De NOS zendt de bijeenkomst zondag live uit vanaf 13.30 uur op NPO 1.

LEES OOK: BOEK OVER PRINSES AMALIA – DE PLICHT ROEPT BINNENKORT TE KOOP

Meer lezen over royals? Neem dan een (digitaal) abonnement op Royalty!

Beeld en bron: ANP