×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe website voor Farah Pahlavi

  Berichten, interviews en video's van en over oud-keizerin

  Nieuwe website voor Farah Pahlavi

  Farah Pahlavi, de weduwe van de laatste sjah (keizer) van Iran, heeft sinds woensdag een nieuwe website. Daarop zijn de activiteiten van de gewezen keizerin te volgen, met berichten, interviews en video's zowel in het Engels als het Frans en Farsi.


  Farah Pahlavi, de derde echtgenote van sjah Mohammed Reza Pahlavi, is in het westen beter bekend onder haar meisjesnaam Farah Diba. Ze trouwde in 1959 met de sjah en schonk hem vier kinderen. Twee van hen hebben zelf een einde aan hun leven gemaakt. In 1979 werd het keizerspaar uit Iran verdreven en kort daarna overleed de sjah in ballingschap aan kanker. Hij werd in Cairo 'tijdelijk' begraven, in de hoop op een herbegrafenis in Iran.

  Farah Pahlavi (76) woont afwisselend in Parijs en bij Washington in de Verenigde Staten, waar ook haar oudste zoon Reza verblijft. Hij strijdt als erfgenaam van de sjah onvermoeibaar voor een vrij en democratisch Iran, waar de bevolking dan zelf kan uitmaken of het de monarchie terugwil.

  De website van Farah Pahlavi is: www.farahpahlavi.org

  16 juli 2015 - 09:47